OM OSS

Kunstweekend AS på Geilo er en unik arena som samler norsk og nordisk kunstelite. Målet er å skape et “Norsk Davos” for kunstsektoren, med stor grad av profesjonalitet, som forsterker relasjoner mellom sentrale kulturaktører og innovasjonsøkosystemet. Målet med arrangementet er å bidra til å gjøre kunstscenen innovativ og inkluderende. Vi ønsker å bidra til at den visuelle kunsten blir en driver innen teknologisk og forretningsmessig innovasjon på lik linje med gaming og musikkindustrien.

Kunstweekend er et av få norske arrangement som har en bevisst satsing på kunsthistorien. Kunstweekend har et sterkt fokus på å trekke frem ledende forskning innen kunsthistorien for å se hva vi kan lære av det i dag. Vi bygger kunnskapsbro mellom nåtid og fortid, og kobler opp til tidsaktuelle temaer. Deltagere som kommer er kunstinteresserte som søker nettverk og inspirerende kunnskap.  Vi arrangerer Kunstweekend på Geilo for 9. gang i 2025!

Inger Anne Vik er initiativtager til Kunstweekend. Den sterke interessen for kunst oppsto i 2013 under MUNCH 150 års jubileum. Med oppdrag for Blaafarveværket, der en av utstillingene ble vist. Der ble det mange møter med internasjonal presse, et bransje MUNCH nettverk og mange kunstinteresserte. Deltakerne kom eksempelvis fra India og Amerika med stor kunnskap om vår kunstner. Innsikt i tiltrekningskraften og den spydspissen som MUNCH representerer, ble viktig. Spesielt sett opp mot eksport av norsk reiseliv.

Nicolai Strøm-Olsen og Inger Anne traff hverandre på et event i German-Norwegian Chamber of Commerce. Nicolai hadde skrevet boken Startup Europe og Inger Anne engasjerte ham til et foredrag for kvinnelige entreprenører i Drammen. Sånn begynte et interessant samarbeid! Både Inger Anne og Nicolai arbeider i skjæringsfeltet innovasjon og kultur.

Inger Anne Vik

Inger Anne Vik er entreprenør og er engasjert i flere selskaper. Hun arbeider blant annet med å etablere en innendørs helårsproduksjon for kvalitetsjordbær på Geilo.

Bachelor i internasjonalisering og ledelse fra BI, arbeidserfaring fra SIEMENS. Prosjektene hennes dreier seg som oftes om teknologi, kultur og reiseliv.

Nicolai Strøm-Olsen

Nicolai Strøm-Olsen er kunsthistoriker, gründer og forfatter. Han har skrevet boken om Hans Gude – En kunstnerreise i 2015 og vært medgrunder av magasinet KUNSTforum AS, Frekk Forlag AS og Startup Migrants UG, Tyskland.

Startup Migrants hjelper årlig over 800 internasjonale studenter og doktorgrader å starte innovasjonsdrevne virksomheter i Europa.  Nicolais introduksjon til teknologientreprenørskap kom gjennom forfatterskapet av en trilogi om den moderne oppstartscenen; Startup Europe (2016) og Startup Israel (2017) og Startup Migrants (2019)

Morten Zondag

Utdannet kunsthistoriker med magistergrad fra Universitetet i Oslo. Har vært ansatt i tre år på Munchmuseet i Oslo, blant annet jobbet tett med Gerd Woll, mag. art., en av verdens ledende eksperter på Edvard Munch. 

Gjennom hele karrieren har han spesialisert seg på norsk kunst og i Edvard Munch og måten den har blitt mottatt på kunstmarkedet. Han har lang erfaring som ekspert på norsk og internasjonal kunst, og er rådgiver både for private samlere og offentlige institusjoner som for eksempel Munch Museum og Nasjonalmuseet. I mange år ledet han kunstavdelingen på Blomqvist Kunsthandel i Oslo. Fra 2009 til 2013 var han ansvarlig for kunstavdelingen hos Kaare Berntsen i Oslo, som i mange år har vært en av de ledende forhandlerne av Edvard Munchs kunst i verden, og samarbeidet også med Munch-museet om hans katalog Raisonne malerier (2008). 

I 2014 begynte han å jobbe sammen med milliardær og kunstsamler Pål Gundersen for å videreutvikle og bygge opp en unik samling av Munchs grafikk. 

I 2022 kom boken EDVARD MUNCH Grafikken og The Gundersen Collection som han skrev i sammen med tidligere første konservator Magne Bruteig ved Munchmuseet. En samling som  i dag blir regnet for å være en av de viktigste private samlinger i verden.

Andreas Reutz

Andreas Reutz er fotograf under Kunstweekend. Han har jobbet med fotografi i over femten år, med en forkjærlighet for kunst.

Ludvig Rakeng Mpagi

Ludvig Rakeng Mpagi studerer kunsthistorie på andre året. Han er knyttet til Kunstweekend for å bidra med innsikt rundt kunsthistorieutdanning, innovasjon og yngre målgrupper. I tillegg til å studere, driver han sitt eget firma som kunstformidler.